Menu

Novoletni koncert Kvarteta Akord

Novoletni koncert Kvarteta Akord

Od 01 Januar 2019 19:30 do 01 Januar 2019 21:30

Lokacija: Kavarna Metropol Stanetova ulica 15, 3000 Celje, Slovenia

Za glasbeno obarvan uvod v leto polno novih izzivov in doživetij v Mestni kavarni Metropol pripravljamo zdaj že tradicionalni koncert Kvarteta Akord.

Kvartet Akord sestavljajo izkušeni glasbeniki: violinist Klemen Bračko, harmonikar Aleš Praznik, kitarist Matjaž Brežnik in kontrabasist Marjan Šeško. Izredno zanimiva instrumentalna zasedba jim omogoča širok in pester program. Njihov repertoar sestavljajo romance, balade in temperamentni plesi glasbenih izročil slovenskega Prekmurja, Madžarske, Romunije ter Rusije. Kvartet izvaja tudi argentinski tango, predvsem skladbe Astorja Piazzolle, posebno mesto v programu pa zaseda židovska (klezmer) glasba.
Kvartet Akord se predstavlja na številnih samostojnih koncertih in sodeluje na najprestižnejših prireditvah in festivalih. Z njim sodelujejo tudi vrhunski solisti kot so violinista Vasilij Meljnikov ter Anja Bukovec, klarinetist Jurij Hladnik, mezzosopranistka Renata Pokupič, sopranistka Andreja Zakonjšek, cimbalist Adam Bicszkey, vokalistki Vita Mavrič, Darja Švajger ... v preteklem letu so izdali izjemno uspešno zgoščenko židovskih pesmi »Mandeljni in rozine« v sodelovanju s šansonjerko Vito Mavrič. Za desetletje ustvarjalnega in poustvarjalnega glasbenega dela jih je Mestna občina Celje leta 2008 odlikovala z Bronastim grbom mesta Celje.

Vsak njihov koncert je posebno doživetje za ljubitelje tovrstne glasbe. Muzikalna, temperamentna in virtuozna izvedba skladb, polnih strasti, melanholije in dramatičnosti, zagotavlja poslušalcem svojevrsten užitek .

Vljudno vabljeni.
Vstopnina: predprodaja 5 EUR / na dan dogodka 7 EUR
Vstopnice gredo v prodajo 12. decembra 2018

 

2019-01-01 19:30:00
2019-01-01 21:30:00

O nas

BraniborBranibor d.o.o.  je gostinsko podjetje z osemnajstletno tradicijo na področju nudenja gostinskih storitev. Smo eno izmed najuspešnejših, s kar šestimi gostinskimi lokali pa tudi eno izmed največjih gostinskih podjetij v Celju in okolici.  več ...

Kontakt

Naši Lokali

Prijava na eNovice