Menu
logo braniborpub

Branibor Pub, lokal za vse generacije in vse letne čase. Najstarejši lokal v Celju in še kje na istem mestu kar od leta 1721, prvo dovoljenje za obratovanje leta 1851. (podatki iz zgodovinskega arhiva Celje).V tem času je lokal menjal več imen in lastnikov. Ime Branibor je dobil v času ko so se bili boji za severno mejo in Maribor.
Skupina Celjanov, ki se je borila v vojski generala Rudolfa Maistra, se je zbirala v lokalu in ime je okrajšava za «brani Maribor«!

Od leta 2003 ga upravlja družba Branibor d.o.o.  in v tem času je lokal znova zaživel. Lokal ima dva letna vrta enega na pločniku pred lokalom in enega na dvorišču bolj zaprtega tipa, ki si ga deli z leta 2010 odprtim Branibor Clubom in pa klet (Ghetto), ki jo od prenove v juniju 2015, oddajamo za zaključene družbe do 70 oseb.

klet-pub

V letu 2010 je bila prenovljena notranjost in letni vrt ter povečanje lokala za klub Branibor.Klub Branibor je urejen v dvorani velikosti cca 250 m2 ki je v neposredni bližini in je iste letnice kot lokal (1721).

Odpiralni čas

 

Kontakt

Naši Lokali

Prijava na eNovice