Menu
2
logo braniborclub

V prenovljenem Branibor Clubu v središču Celja se bogata preteklost prepleta z dinamičnim dogajanjem za vse okuse in generacije. Najstarejši lokal v mestu, ki je nekoč predstavljal vzhodna vrata v mesto, je pod svojo streho nekoč gostil konjsko postajo, kegljišče, vinsko klet in hotel, bil pa je tudi zbirališče vojaških nabornikov, obveznikov in rezervistov.

Glede na bogato zgodovino ne preseneti niti dejstvo, da je bil Branibor, vse do 60. let prejšnjega stoletja prizorišče boksarskih dvobojev in stavnica.

V njem pa so svoj prostor vedno našli tudi posebni dogodki, ki zaznamujejo življenje – krsti, poroke in sedmine ter trenutki, ki jih je v dobri družbi vredno proslaviti.

Priljubljeno zbirališče je nekoč imelo že več različnih imen, tako nemških in slovenskih. Sedanje ime pa Branibor nosi v čast borcev generala Rudolfa Maistra, ki so se nekoč iz Celja odpravili borit za severno mejo oziroma so si prizadevali za obrambo Maribora. Od tod tudi ime Brani–bor, ki ga je lokalu podelil takratni lastnik. Ne glede na zgodovinsko obdobje, je lokal vedno ohranil status trendovskega lokala. S prenovitvijo in obnovo starega dela, tako imenovane konjušnice v Branibor Club in dvorišča v pokrito teraso, je lokal dobil novo osveženo podobo. S svojim retro-modernim ambientom je trendovski, hkrati pa topel domač in brezčasen.

Prenovljen in restavriran obokan strop in ohranjeni kamniti stebri mu dajejo svojstven pečat, ki obiskovalce opominja na pestro tradicijo. Moderno zasnovan atrij, kombinacija kamna, kovine in lesa pa ustvarja ambient, primeren za pestro paleto dogodkov.

7

O tem, da Branibor Club svojim letom zna ohranjati igrivost, priča edinstvena pokrita zunanja igralnica za otroke, kjer lahko, v okviru otroških delavnic, svojo domišljijo sprostijo najmlajši.

Branibor Club pod svoje okrilje sprejme vse generacije, dogajanje pa prilagodi različnim okusom, razpoloženjem in priložnostim. Je kavarna z dušo, ki se ob večerih prelevi v prizorišče različnih družabnih dogodkov (koncerti, predstave, stand-up dogodki), ob vikendih pa v najbolj dinamično plesišče v mestu. Branibor Club je mesto v malem, ki svoj prostor nameni tudi poslovnim dogodkom in srečanjem za zaključene družbe.

Poseben čar pa Branibor Clubu seveda dajete obiskovalci, ki prispevate k pestremu dogajanju, edinstvenem vzdušju in pomagate ohranjati tradicijo v središču Celja!

Odpiralni čas

 

Kontakt

Naši Lokali

Prijava na eNovice